Deelnemers aan het woord

Ondanks het feit dat cursisten krachtige en boeiende schilderijen maken, is het een keuze om in de eerste plaats voor jezelf te schilderen. Het laten zien van werken aan de buitenwereld is geen noodzaak, noch het streven naar resultaat. Wij zijn allen onderweg ...

Vandaar de keuze om geen foto's van gemaakte schilderijen te plaatsen.

Nikita en Sophie getuigen (Basiscursus Vedic Art)

Dag An,

Ik had al een hele periode een drang om verf te beleven. Ik wist niet waar die drang vandaan kwam want ik had nooit eerder iets met verf gedaan (behalve de muren geverfd). Iemand fluisterde in mijn oor dat ik het verlangen moest toelaten en stuurde me naar jou. Jij was precies de persoon die ik moest ontmoeten, ik heb een week verf beleefd. Ik werd er gelukkig, verdrietig, boos en vrolijk van. Mijn verlangen was niet zo maar een verlangen, er zat iets me dat er uit moest. Ik heb het kunnen uiten en dat is zo bevredigend… Dat ik schrik heb dat ik er verslaafd aan zou worden :-).

Merci! Ik hoop dat veel mensen je mogen ontmoeten en dank je dat ik je mocht ontmoeten.

Creatieve en inspirerende groeten, Nikita


Sophie

Een zeer verrijkende ervaring!

Via via kwam ik in contact met An. Ik had geen schilderervaring maar wel de goesting om van een nieuwe wereld te proeven. Mijn ervaring in 1 woord: geweldig.

Ik ben enorme fan van An haar aanpak. Ze is een zeer warme en respectvolle vrouw die je met haar gepassioneerd enthousiasme prikkelt om de wereld van Vedic Art te omarmen. Voor mij was het een ideale mix van enerzijds de vrijheid om je ding te doen (An heeft de ruimte immers zo ingedeeld dat de groepsuitleg en individuele babbels in de ruimte naast het atelier plaatsvinden, waardoor je echt je eigen schildersatelier kan creëren) en anderzijds de nodige omkaderring als je daar nood aan hebt.

Er is ruimte voor ontmoeting en/of verdieping. Het leuke was dat je zelf kiest waar je beroep op doet: of je nu graag advies vraagt of liever een hele week rustig op jezelf schildert, dat is allemaal goed. Deze stijl zorgt er ook voor dat je perfect dezelfde cursus kan volgen met mensen van verschillende niveau’. Ik vond dat zelf een meerwaarde, want ook de andere medecursisten zorgden voor andere invalshoeken.

Kortom. Ik ben blij dat ik van deze nieuwe wereld geproefd heb, het was zeer boeiend

Sonja (cursus Licht en donker)

"Licht en donker bracht me dieper in mijn eigen creatieve ruimte.

Verwondering en vreugde ,meer vertrouwen in mijn innerlijke schilder.

Regelmatig afstand nemen, schilderij draaien, tijd nemen om te kijken, een eerste gevoel krijgen van de rijkdom van kleuren en wat is het verhaal op het doek, verruimde mijn blik.

Dankjewel An

Mieke (houden van abstract)

We zijn gestart met een overzicht van hoe de abstracte kunst ontstaan is en we hebben vele uitingsvormen de reveu zien passeren. Heel interessant om andere schilders met vlakken en lijnen aan het werk te zien.

Daarna de uitdaging om zelf te experimenteren. Vlakken en lijnen zijn heel goede handvatten om body aan je werk te geven om iets te maken dat meer is dan een rommeltje, om een compositie te maken die je ergens treft.

In twee dagen tijd werd een tip van de sluier opgelicht. Nu ga ik er verder mee aan de slag. Houden van abstract heeft mij in zijn ban.