Mijn passie voor kunst ?

Als 18 jarige wist ik dat ik gevoed wou worden door kunstzinnige mensen. In die periode was de enige mogelijkheid om dat te doen een commerciële richting volgen aan Sint Lucas te Gent, nl. publiciteit en fotografie. Eerlijk, het gaf geen voldoening en ik begon aan een traject van zoeken: eigen bloemenzaak, creatieve projecten met jongeren, activiteiten met ouderen ( RVT) en vele boeiende opleidingen. Het duurde nog tot mijn 44ste tot ik de echte droom vast zou nemen en mij inschreef aan de academie te Berchem, richting schilderkunst.

Ondertussen ben ik succesvol afgestudeerd, bijgeschoold in vele technieken en vooral niet meer gestopt met schilderen. Het maken van een schilderij is voor mij als het produceren van een theatervoorstelling. Het is een boeiend proces, het resultaat is niet bedoeld om op te bergen, maar om een eigen leven te leiden. De toeschouwer mag er gerust zijn eigen verhaal, beleving op projecteren.

Mijn palet is rijk aan kleur, de verfzetting dynamisch. Ik hou van veelzijdigheid in techniek. Soms vang ik het universum in een heel klein schilderijtje, vaak explodeert de energie in een groot werk. Je ervaart een botsing tussen rust en passie.

Ik hou van lijnen die dwarsbomen, doorsnijden of in vele werelden opdelen, elk detail is belangrijk. Alle aparte puzzelstukken vormen uiteindelijk toch weer een beeld, een verhaal zonder woorden over werkelijkheid en fantasie...

Mijn schilderij en ik zijn altijd samen op reis in het universum.


Ik zie mezelf als kunstschilder, in mijn atelier geef ik schildercursussen aan particulieren en verzorg ik teambuildings voor bedrijven, daarnaast ga ik creatief aan de slag met jongeren en met kwetsbare doelgroepen.

Ik ben blij dat ik mag schilderen.


Wil je mijn schilderijen ontmoeten? Portfolio An Dessein

Kriebelt het om te beginnen? Vedic Art en Schildercursus