Houden van abstract de kracht van de vrije geest

Velen hebben de neiging om de kracht van abstracte kunst klein te maken of als 'gemakkelijk, kinderlijk' te bestempelen. Dankzij een duik in de kunstgeschiedenis leren we dat een vrije geest en abstracte kunst hand in hand gaan. Het abstracte weerspiegelt en stimuleert jouw eigen expressie. Deze cursus is een tweeluik van:

  • kunstgeschiedenis: een reis naar de oorsprong, de grondleggers, het waarom van de abstracte kunst. We laten ons inspireren door Mark Rothko, W. Kadinsky, Willem De Kooning, Piet Mondriaan en zovelen anderen

  • we gaan aan de slag met kleur, lijnen, vlakken en het spanningsveld

Data 2021

  • Weekend 14 - 15 augustus

  • Weekend 27 - 28 november

Uur 10u tot 15u

Prijs €165 voor het weekend

Locatie SchoolPAND, Stuivenbergplein 7A, 2060 Antwerpen, boven het Antwerps Stockhuis

Materiaal

  • 1 groot doek van minstens 70/70 cm, 2 canvassen met formaat naar keuze, uw verf en materiaal wat u leuk vindt

  • je eigen lunch en bestek

Deelnemers aan het woord Houden van abstract

Mieke

We zijn gestart met een overzicht van hoe de abstracte kunst ontstaan is en we hebben vele uitingsvormen de revue zien passeren. Heel interessant om andere schilders met vlakken en lijnen aan het werk te zien.

Daarna de uitdaging om zelf te experimenteren. Vlakken en lijnen zijn heel goede handvatten om body aan je werk te geven om iets te maken dat meer is dan een rommeltje, om een compositie te maken die je ergens treft.

In twee dagen tijd werd een tip van de sluier opgelicht. Nu ga ik er verder mee aan de slag. Houden van abstract heeft mij in zijn ban.