Ellen

Govert

Mieke

Jacqueline

Houden van abstract "de kracht van de vrije geest"

In deze schildercursus gaan we aan de slag met "vrijheid en schilderen". We openen een innerlijke ruimte in onszelf van ontspanning omdat niets moet en alles kan. Het is een boeiend proces waarbij jouw inwendige kunstenaar zich kan ontplooien.

Velen hebben de neiging om de kracht van abstracte kunst klein te maken of als 'gemakkelijk, kinderlijk' te bestempelen. Dankzij een duik in de kunstgeschiedenis leren we dat een vrije geest en abstracte kunst hand in hand gaan. Het abstracte weerspiegelt en stimuleert jouw eigen expressie. Deze cursus is een tweeluik van:

  • inspiratie dankzij de kunstgeschiedenis: een reis naar de oorsprong, de grondleggers, het waarom van de abstracte kunst. We laten ons inspireren door Mark Rothko, W. Kadinsky, Willem De Kooning, Piet Mondriaan en zovelen anderen

  • we gaan aan de slag met kleur, lijnen, vlakken en het spanningsveld

Aanbod 2022

  • weekend 15 -16 april 2022

  • maandag 20 en dinsdag 21 juni 2022

  • maandag 26 en dinsdag 27 september 2022

  • maandag 21 en dinsdag 22 november 2022

  • februari 2023

Uur 10u stipt tot 15u (deuren open om 09u45)

Prijs €245, inclusief materiaal (inschrijving definitief na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE 27 0689 3674 3373)

Locatie SchoolPAND, Stuivenbergplein 7A, 2060 Antwerpen, boven het Antwerps Stockhuis

Noteer mijn telefoonnummer in je GSM (0488 47 49 79). Er is geen bel, ik kom je halen aan de voordeur.

Zelf voorzien

  • je eigen lunch en bestek

  • keukenrollen en sponsjes

  • het is ontspannend als je kleren aandoet waar een vlek op mag komen

Deelnemers aan het woord Houden van abstract

Mieke

We zijn gestart met een overzicht van hoe de abstracte kunst ontstaan is en we hebben vele uitingsvormen de revue zien passeren. Heel interessant om andere schilders met vlakken en lijnen aan het werk te zien.

Daarna de uitdaging om zelf te experimenteren. Vlakken en lijnen zijn heel goede handvatten om body aan je werk te geven om iets te maken dat meer is dan een rommeltje, om een compositie te maken die je ergens treft.

In twee dagen tijd werd een tip van de sluier opgelicht. Nu ga ik er verder mee aan de slag. Houden van abstract heeft mij in zijn ban.

Iris

Heb je al liefde voor abstract schilderen of net helemaal niet? An neemt je mee in het boeiend verhaal over de oorsprong en reden van bestaan van deze kunstvorm (heel boeiend!!), en daagt je uit om zelf aan de slag te gaan. Zowel inhoud als praktijk komen dus aan bod, en dit alles in de open en energieke sfeer, kenmerkend voor Het Schilderatelier. Aanrader!