Ellen

Govert

Mieke

Jacqueline

Houden van abstract   "de kracht van de vrije geest"

In deze schildercursus gaan we aan de slag met "vrijheid en schilderen". We openen een innerlijke ruimte in onszelf van ontspanning omdat niets moet en alles kan. Het is een boeiend proces waarbij jouw inwendige kunstenaar zich kan ontplooien.

Velen hebben de neiging om de kracht van abstracte kunst klein te maken of als 'gemakkelijk, kinderlijk' te bestempelen. Dankzij een duik in de kunstgeschiedenis leren we dat een vrije geest en abstracte kunst hand in hand gaan. Het abstracte weerspiegelt en stimuleert jouw eigen expressie. Deze cursus is een tweeluik van:

Aanbod 2023

Uur 10u stipt tot 15u  (deuren open om 09u45)

Prijs €275, inclusief dragers

                  inschrijving definitief na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE 27 0689 3674 3373)  

Locatie Boomse Steenweg 604, 2610 Wilrijk. (Je kan voor het atelier gratis parkeren op de parking van de firma Henschel)

Zelf voorzien

Deelnemers aan het woord Houden van abstract

Veronique V, feb. 2023

An is een supertoffe dame die - behalve haar creativiteit - ook heel wat van haar levenswijsheid overbrengt. Zin gekregen in schilderen + positieve mindset meegekregen = smaakt absoluut naar meer. Aanrader! 

Mieke, dec 2022

We zijn gestart met een overzicht van hoe de abstracte kunst ontstaan is en we hebben vele uitingsvormen de revue zien passeren. Heel interessant om andere schilders met vlakken en lijnen aan het werk te zien.

Daarna de uitdaging om zelf te experimenteren. Vlakken en lijnen zijn heel goede handvatten om body aan je werk te geven om iets te maken dat meer is dan een rommeltje, om een compositie te maken die je ergens treft.

In twee dagen tijd werd een tip van de sluier opgelicht. Nu ga ik er verder mee aan de slag. Houden van abstract heeft mij in zijn ban.

Iris, dec 2022

Heb je al liefde voor abstract schilderen of net helemaal niet? An neemt je mee in het boeiend verhaal over de oorsprong en reden van bestaan van deze kunstvorm (heel boeiend!!), en daagt je uit om zelf aan de slag te gaan. Zowel inhoud als praktijk komen dus aan bod, en dit alles in de open en energieke sfeer, kenmerkend voor Het Schilderatelier. Aanrader!