Licht versus donker

 hoe de duisternis heel veel kleur in zich draagt

Inge

Lieve

Laura

Mieke

Tijdens deze workshop gaan we ontdekken hoe je diepte creëert door het spanningsveld tussen licht en donker te vergroten. Een ruimte wordt tastbaar daar waar licht en donker elkaar aanraken, kleuren beginnen te spreken als ze elkaar confronteren.

In de schilderkunst is dit contrast zeer belangrijk, het vraagt echter durf om met deze polen aan de slag te gaan. Een duwtje in de rug om dit contrast te schilderen, zal direct leiden naar een sterker beeld. We laten ons inspireren door andere kunstenaars en gaan vervolgens aan de slag.


Data 2023      

Uur 09.30u tot 17.30u ( deuren open vanaf 09.15u voor een drankje)

Prijs 175€, incl. drank en parkeren 

 (inschrijving definitief na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE 27 0689 3674 3373)

Locatie Boomsesteenweg 604, 2610 Wilrijk. (parkeren op de parking van de firma Henschel, het atelier is op het gelijkvloers)

Materiaal om zelf mee te brengen


Deelnemers aan het woord over hun ervaring tijdens de cursus licht versus donker

Mieke

Na de cursus kwam het donker tot leven. Mijn aanvoelen en inzetten van kleur, kreeg een diepere wending dankzij deze cursus. 

Lieve

De cursus "licht vs donker" zette me weer een stap verder in het verfijnen van mijn schilderwerk.  Durven gaan voor minder kleur, experimenteren met wegvegen, bijkleuren, opnieuw wegvegen.  De opdrachten waren boeiend, de setting inspirerend.  Top tweedaagse!