Licht versus donker "over hoe de duisternis heel veel kleur in zich draagt en verdiept"


Tijdens deze 2-daagse schildercursus gaan we ontdekken hoe je diepte creëert door het spanningsveld tussen licht en donker te vergroten. Een ruimte wordt tastbaar daar waar licht en donker elkaar aanraken.

In de schilderkunst en in het alledaagse leven is licht en donker een belangrijk gegeven. 

Licht geneest en wil stralen, het donker is noodzakelijk om licht te ervaren en maakt ons tot mens. In de schilderkunst is dit contrast zeer belangrijk, het vraagt echter durf om met deze polen aan de slag te gaan. Een duwtje in de rug om dit contrast te schilderen, zal direct leiden naar een sterker beeld. We laten ons inspireren door andere kunstenaars en gaan vervolgens aan de slag.


Data 2023      

Uur 10u stipt tot 15u, inclusief middagpauze  (deuren open om 09u45)

Prijs 275€, vanaf februari, incl. drank en parkeren

 (inschrijving definitief na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE 27 0689 3674 3373)

Locatie Boomse Steenweg 604, 2610 Wilrijk. (Je kan voor het atelier gratis parkeren op de parking van de firma Henschel)

Materiaal om zelf mee te brengen

Deelnemers aan het woord over hun ervaring tijdens de cursus licht versus donker

Mieke

Na de cursus kwam het donker tot leven. Mijn aanvoelen en inzetten van kleur, kreeg een diepere wending dankzij deze cursus. 

Lieve

De cursus "licht vs donker" zette me weer een stap verder in het verfijnen van mijn schilderwerk.  Durven gaan voor minder kleur, experimenteren met wegvegen, bijkleuren, opnieuw wegvegen.  De opdrachten waren boeiend, de setting inspirerend.  Top tweedaagse!