eindresultaat

Jaqueline

Marylin

inge

Schildercursus:  van dynamiek naar verstilling

Elke kunstenaar kent het gevoel van creëren en naderhand vaststellen dat het schilderij chaotisch is geworden. Soms wordt het werk dan aan de kant gelegd en laten we vele groeikansen aan ons voorbijgaan.

Tijdens deze 2daagse gaan we net op zoek naar de parels in de chaos. We leren vanuit de imperfectie. Het vraagt enkel de tijd om te observeren en rust te brengen. 

In deze workshop is muziek de leidraad. Het ritme neemt ons mee. We schilderen met kleuren, soms blindelings gekozen. We vergroten onze durf en ontdekken zo verfrissende kleurcombinaties. De verf wordt snel gelegd, het paletmes gaat aan de slag.... terwijl het denken mag rusten. Na een krachtig opzetten van meerder ondergronden, wordt er verstild. We gaan op zoek.

Kan jij in jouw creaties de parels, schoonheid ontdekken? Durf je inzoomen op de details en die versterken? Zie je doorheen de chaos de kracht van de vrijheid?

Je schildert een miniatuur waar een heel universum in leeft, en omgekeerd... en je gaat naar huis met een grote hoeveelheid kleine schilderijen die je perfect als postkaart kan gebruiken. Ik toon je eveneens welk materiaal geschikt is om jouw schilderij af te werken en te verfijnen.

Geboeid? Schrijf je in voor deze ontdekkingstocht.

Data 2023

Uur   10u stipt tot 15u, inclusief middagpauze  (deuren open om 09u45)

Prijs   275€, alle materiaal inbegrepen, inclusief parkeren en drank

  (inschrijving definitief na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE 27 0689 3674 3373)

Locatie   Boomse Steenweg 604, 2610 Wilrijk. (Je kan voor het atelier gratis parkeren op de parking van de firma Henschel)

Materiaal

door jou voorzien

door mij voorzien

zonder afwerking met geschikt materiaal

Na de afwerking

met dank aan Pascale

Deelnemers aan het woord over hun ervaring tijdens de basiscursus Vedic Art


Bieke, februari 2023

Wat een heerlijke ervaring!

Eerst mogen we op grote vellen stevig papier spelen met kleur, verschillende materialen uitproberen en experimenteren in absolute vrijheid zonder te streven naar enig resultaat. Puur plezier.

De prachtige muziek brengt ons in beweging, we verdwijnen in onze creativiteit. Daarna zoeken we de parels in ons werk, kleine stukjes die interessant zijn, die ons beroeren.

Die stukjes gaan we dan weer bewerken tot we miniaturen krijgen die kunstwerken an sich zijn.

We leren hoe we van die werkjes een wenskaart of een boekenlegger kunnen maken en gaan tevreden naar huis met een heleboel inspiratie om verder aan de slag te gaan.

Heel veel dank aan An voor de enthousiaste begeleiding en de toffe sfeer!

Bieke StormsLieve, febr. 2023

Ik heb genoten van het uitproberen van allerlei kleurcombinaties met verschillende materialen (acryl, ecoline, inkt, bister, wasco...). Gebruik makend van spatels, sponsjes, rietjes, latjes, karton, folie... leerde ik verschillende effecten ontdekken. Het was een leerrijke en boeiende cursus en ik ging naar huis niet alleen met mooie kaartjes maar ook met veel goesting om al het geleerde verder uit te proberen !

Bedankt An ! 

Veerle,  2022

Ik heb deelgenomen aan de cursus “Van dynamiek naar verstilling”•

Muziek is een belangrijke leidraad in deze cursus.

Nooit geschilderd en met pareltjes van wenskaarten naar huis gaan dankzij de vele tips van An.

An is een zeer enthousiaste, gedreven lesgeefster en heeft daarnaast ook heel veel boeiends te vertellen. Bij haar een weekend volgen is meer dan kunst alleen.

Het was een zeer geslaagd creatief weekend met fijne deelnemers.

Ik kom graag terug ….Veerle 


Lieve, dec. 2021

Van dynamiek naar verstilling

Na de Vedic Art workshop (basis en vervolg) gevolgd te hebben, voelde ik behoefte naar meer.  Schilderen gaf/geeft me zo veel plezier en rust.... Ik was toe aan verdieping.  De workshop "van dynamiek naar verstilling" bracht daar een antwoord op.  Twee dagen meegenomen worden in creativiteit, kleur, warmte, verbinding, ... heerlijk! 

Nu, laat je niet afschrikken, zelfs als het de eerste keer is dat je verfborstels vastneemt en je hebt zin om thuis te komen met zelfgemaakte (kerst/verjaardags...) kaartjes, gewoon doen.  Ik zag juweeltjes bij andere (onervaren) deelnemers. 

Dank je wel, An.  Het was weer top.

Lieve, december 2021