Schildercursus: van dynamiek naar verstilling

Elke kunstenaar kent het gevoel van creëren en naderhand vaststellen dat het schilderij chaotisch is geworden. Soms wordt het werk dan aan de kant gelegd en laten we vele groeikansen aan ons voorbijgaan.

Tijdens deze 2daagse gaan we net op zoek naar de parels in de chaos. We leren vanuit de imperfectie. Het vraagt enkel de tijd om te observeren en rust te brengen.

In deze workshop is muziek de leidraad. Het ritme neemt ons mee. We schilderen met kleuren, soms blindelings gekozen. We vergroten onze durf en ontdekken zo verfrissende kleurcombinaties. De verf wordt snel gelegd, het paletmes gaat aan de slag.... terwijl het denken mag rusten. Na een krachtig opzetten van meerder ondergronden, wordt er verstild. We gaan op zoek.

Kan jij in jouw creaties de parels, schoonheid ontdekken? Durf je inzoomen op de details en die versterken? Zie je doorheen de chaos de kracht van de vrijheid?

Je schildert een miniatuur waar een heel universum in leeft, en omgekeerd... en je gaat naar huis met een grote hoeveelheid kleine schilderijen die je perfect als postkaart kan gebruiken. Ik toon je eveneens welk materiaal geschikt is om te verfijnen.

Geboeid? Schrijf je in voor deze ontdekkingstocht.

Data 2022

  • maandag en dinsdag 06-07 juni 2022

  • donderdag 28 en vrijdag 29 juli 2022

  • weekend 12-13 november 2022

  • februari 2023, datum volgt

Uur 10u stipt tot 15u, inclusief middagpauze (deuren open om 09u45)

Prijs 220€, alle materiaal inbegrepen (inschrijving definitief na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE 27 0689 3674 3373)

Locatie SchoolPAND, Stuivenbergplein 7A, 2060 Antwerpen, boven het Antwerps Stockhuis

Noteer mijn telefoonnummer in je GSM (0488 47 49 79). Er is geen bel, ik kom je halen aan de voordeur.

Materiaal

door jou voorzien

  • uw eigen lunch, bestek en beker

  • warme kleren die vuil mogen worden en een keukenrol

door mij voorzien

  • acrylpapier, verfijnde inkt, glitterbalpennen, aangepaste kleurpotloden, passe-partouts voor de kaartjes, dubbelklevende tape e.a. materiaal

Deelnemers aan het woord over hun ervaring tijdens de basiscursus Vedic Art

Ik heb deelgenomen aan de cursus “Van dynamiek naar verstilling”•

Muziek is een belangrijke leidraad in deze cursus.

Nooit geschilderd en met pareltjes van wenskaarten naar huis gaan dankzij de vele tips van An.

An is een zeer enthousiaste, gedreven lesgeefster en heeft daarnaast ook heel veel boeiends te vertellen. Bij haar een weekend volgen is meer dan kunst alleen.

Het was een zeer geslaagd creatief weekend met fijne deelnemers.

Ik kom graag terug ….Veerle 2021Van dynamiek naar verstilling

Na de Vedic Art workshop (basis en vervolg) gevolgd te hebben, voelde ik behoefte naar meer. Schilderen gaf/geeft me zo veel plezier en rust.... Ik was toe aan verdieping. De workshop "van dynamiek naar verstilling" bracht daar een antwoord op. Twee dagen meegenomen worden in creativiteit, kleur, warmte, verbinding, ... heerlijk!

Nu, laat je niet afschrikken, zelfs als het de eerste keer is dat je verfborstels vastneemt en je hebt zin om thuis te komen met zelfgemaakte (kerst/verjaardags...) kaartjes, gewoon doen. Ik zag juweeltjes bij andere (onervaren) deelnemers.

Dank je wel, An. Het was weer top.

Lieve, december 2021