Schilder - stilte

in communicatie met jezelf.

in de prachtige tuin van Jan en Marieke, met een wijds groen uitzicht, gaan we op een heel natuurlijke manier aan de slag met verf en onszelf. Je hoeft geen ervaring te hebben, maar wel het verlangen om in de natuur te schilderen en jouw stille kant te laten spreken. Dit is heerlijk indien het schilderen vrij en zonder oordeel mag gebeuren. Het verbindt je met je ziel.

Doorheen de cursus loopt een lijn van verhalen als verdieping- en inspiratiebron. Zo open je je eigen innerlijke ruimte en vergroot je jouw levenskunst. Ik begeleid je in het vertrouwen van jouw eigen kunstenaarsziel.

Wat bieden we jou concreet?

Deze introductie tot schilderen brengt jouw een mix van

 • experiment en schildertechniek

 • observatie-oefeningen om je kijken te vergroten

 • vertrouwen in jouw schilderproces, een stille communicatie

 • een verfrissende ontspannende week in de natuur

Deze schildercursus gaat door in de prachtige tuin van ' De Knodhoeve' te Oelegem

Datum midweek van 01-05 augustus 2022, van 10.00u tot 16.00u

Prijs 395 € (zonder materiaal)

Locatie Knodhoeve, Knodbaan 147 te Oelegem

Materiaal

 • oude schilderkledij, een schort, zonnehoedje, zonnecrème

 • een ligmatje + kussen

 • keukensponsjes (goedkope), 2 waterbekers, oude vodden, keukenpapier, tape, groot glazen bord

 • eventueel materiaal waar jij van houdt: pastel, ecoline, kleurpotloden

 • diverse formaten canvas of papier

 • heb je geen materiaal dan breng ik alles voor je mee aan de prijs van 60

 • je lunch om jezelf te verwennen

 • je mag me bellen voor meer info rond materiaal 0488 47 49 79

Deelnemers aan het woord over hun ervaring tijdens deze cursus

Patricia

Schilder je stilte… deze uitnodiging/ titel sprak me onmiddellijk aan ook al wist ik totaal niet wat ik ervan moest verwachten. Na even afgetoetst te hebben of deze cursus ook toegankelijk was voor niet academisch geschoolde schilders nam ik de koe bij de horens en schreef ik me in.

Het werd een zalige week waarin ik door An uitgenodigd en soms ook uitgedaagd werd om met potlood, verf, kleur en doek te veruitwendigen wat er in mij leeft en hoe ik de wereld rondom mij en in mij op dit moment ervaar.

Ik kwam in contact met diepere delen in mezelf en dat deed me enorm veel deugd. An stimuleerde ons om onze eigen ruimte in te nemen en onze eigen inspiratie te volgen. An leerde mij te vertrouwen op mijn eigen creatieve mogelijkheden.

Frieda

Het was een fijne week, onverwachte dingen die gebeuren, ontdekkingen, samen gezellig aan tafel, in de tuin schilderen....

Het bijzondere vond ik dat iedereen zijn eigen plek had en "apart" werkte. Dat maakte dat ik bij mezelf kon blijven, durfde, laten komen vanuit het niets en niet wetende wat zal komen.

Ik heb genoten op latere dagen van mooie schilderingen van de anderen zonder mij daar minder bij te voelen of te vergelijken. Gewoon laten zijn... zalig als ik daarnaar terugga in gedachten, nu nog.

Ik heb genoten van jou,An, de manier waarop je met ons omging, warm, respectvol, uitnodigend, aanmoedigend. Ieder in zijn eigenheid aanspreken, zien dat ieder bejegend wordt met dezelfde aandacht.